Тази година петото издание на фестивала MOVING BODY разгръща програмата си в първата и последната седмица на ноември 4 - 8 и 27 - 29  Хале 3 се превръща в негова основна територия - на движение, на резистенция, на мисъл, на обстрел, на разговори, хореографирани по траекторията на уъркшопи, лекции, представления и кратки филми. Ще рефлектираме около темите за небуквалния танц, празнуващия танц, политическото тяло, протестиращото тяло, опасността, риска, бъдещето, и какво се случва преди края, където и да се намира той. Поради COVID 19 местата са ограничени, но ще имате възможност да се присъедините към нас онлайн.Преди всичко MOVING BODY ще празнува заедността и съпреживяването на живо в една плътно-изградена фестивална програма, където интензитетът на преживяното зависи от степента на готовност да се гмурнеш в непознатото. Ние вярваме, че света все още има нужда от изкуство, изкуство, което рефлектира върху настоящето, задава нови траектории на движение, актуализира и контекстуализира ‘тук и сега’.#TheWayWeMoveMatters

Платформата Moving Body е посветен на свързването на артисти, медиуми, публики и общности чрез съвременен танц, пърформанс и филми, които се намират на границата на видео арт и танц. В основата на инициативата и дизайна на програмата стоят въпросите - Какво ни кара да се движим? Как се движим? Накъде се движим? Товa концептуално ниво се материализира в платформа за обмен на знание, която дава шанс на деца, младежи, професионални танцьори, артисти от различни области и любители да се срещнат с активни танцьори и хореографи, които споделят с тях своя опит, арсенал от техники и философски виждания и идеи около понятието движение.

Билети

ПРОГРАМА

ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА 

 

Пейзажна Техника

МЛАДЕН АЛЕКСИЕВ (BG)

 

Танцуване На Проблема 

ДИЕГО АГУЛЬО (ES/DE)

 

Опасен Танц: Танцът, Дяволът, Проблемът И Балистиката 

Онлайн лекция на ДИЕГО АГУЛЬО (ES/DE)

 

Преди Kрая… 

ИВА СВЕЩАРОВА И ВИЛИ ПРАГЕР (BG)

 

Небуквален Танц

Лекция на ГАЛИНА БОРИСОВА (BG)

ПРОГРАМА ТАНЦ И ПЪРФОРМАНС 

 

ONE NIGHT ONLY

STEAM ROOM  (BG/MKD/ES)

 

MOONLIGHT 

Alexander 

 

PRESENCE <> ABSENCE

Стефани Ханджийска (BG/UK)

 

ТЯЛОТО ЗАСТАВА 

Младен Алексиев (BG)

 

Как Бързо Тече Животът От Януари До Декември

По книгата “Към фара” на Вирджиния Улф

Галина Борисова (BG)

 

БЪДЕЩЕ

Мира Гайдарова (BG)

ПРОЖЕКЦИИ

онлайн

MOVING BODY Critical Мoves 

Прожекции на късометражни филми от цял свят 

създадени на границата между танц и видео арт

*Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на фонд „Култура” на Дирекция Култура и духовно развитие, Община Варна, Министерство на културата, както и индивидуални дарения.