Временното колективно тяло, което образуваме всяка година, е с все по-мощен заряд на енергия. То търси, провокира, души наоколо, иска да види, да говори и да чуе. То картографира маршрути, по които артисти, медии и публика се движат, докосвайки се до изкуство със силна концептуална и хореографска чувствителност. Изданието се разгръща в богата програма, която крие входове и изходи към разнообразни контексти и теми, и която ни среща с работни процеси, ателиета, представления, инсталации, изложба, прожекции, дискусии, и парти ситуации.28.10 - 07.11 #TheWayWeMoveMatters

Платформата Moving Body е посветен на свързването на артисти, медиуми, публики и общности чрез съвременен танц, пърформанс и филми, които се намират на границата на видео арт и танц. В основата на инициативата и дизайна на програмата стоят въпросите - Какво ни кара да се движим? Как се движим? Накъде се движим? Товa концептуално ниво се материализира в платформа за обмен на знание, която дава шанс на деца, младежи, професионални танцьори, артисти от различни области и любители да се срещнат с активни танцьори и хореографи, които споделят с тях своя опит, арсенал от техники и философски виждания и идеи около понятието движение.

Билети

ПРОГРАМА

ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА 

 

Невъзможни действия

ЯСЕН ВАСИЛЕВ

 

Ателие WO MAN

МАРИОН ДЪРОВА

БРЪНЧ – ДИСКУСИЯ, ПРОСТРАНСТВА ЗА ТАНЦ

ПРОГРАМА ТАНЦ И ПЪРФОРМАНС 

 

NUTRICULA | Невъзможни действия 

Ясен Василев (BG)

 

WO MAN

Марион Дърова, Мартина Апостолова (BG)

 

Преди края… (на света)

Ива Свещарова и Вили Прагер (BG)

ПАРАЛЕЛНА ПРОГРАМА

 

Невъзможни действия – изложба и представяне на фотографска книга

МАРТИН АТАНАСОВ (BG)

 

Откровения за преди началото на края – инсталация

ИВА СВЕЩАРОВА И ВИЛИ ПРАГЕР (BG)

 

THE WAY WE MOVE MATTERS

БРЪНЧ – ДИСКУСИЯ, ПРОСТРАНСТВА ЗА ТАНЦ

ПРОЖЕКЦИИ

 

MOVING BODY Critical Мoves 

Прожекции на късометражни филми от цял свят 

създадени на границата между танц и видео арт

*Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата, както и индивидуални дарения. Благодарности на всички наши приятели и партньори, които ни помагат!