INNER BLOOM

06’04, България, 2021

Режисьор: Коста Каракашян, Хореограф: Стефани Ханджийска, Композитор: Георги Атанасов, Продуценти: Коста Каракашян и Стефани Ханджийска

 

Млада героиня неочаквано се сблъсква със собствената си сексуалност и преминава през етапи на необуздано удоволствие, срам, пречистване и приемане на собствената си женска божественост.

 

Коста Каракашян е българо-арменски режисьор, хореограф, изпълнител и писател, изследващ емпатията чрез движение и разказ. Двукратен национален шампион на България по спортни танци, Коста е участвал като изпълнител и хореограф в Dancing With the Stars Vietnam, България търси талант, както и в Канада, Германия, Норвегия, Египет, Виетнам и Япония. Коста е завършил Колумбийския университет с бакалавърска степен по танци и работата му е представена от Vogue Russia, The Guardian, Elle Magazine, Bloomberg, BBC и Radio Free Europe. Той е режисьор, продуцент и хореограф на множество късометражни филми и видеоклипове чрез своята продуцентска компания Studio Karakashyan, като един от последните му проекти е документалният танцов филм WAITING FOR COLOR. Той разглежда продължаващото преследване на ЛГБТИ общността в Чечня и е отличен с Prix Lumière на фестивала Cinédanse Ottawa 2019.

 

Филмът ще бъде част от прожекцията на 30.10.2022, 17:00-18:30, Фестивален и конгресен център – Варна.