Facades

15’00, Великобритания, 2021

Изпълнение и режисура от базирания в Обединеното кралство дигитален танцов артист: Керин Уайз; VR дизайн от творческия технолог: Бен Нийл, Продуценти: Кортни Джонсън и Ема Хюз, Звук: Дан Фрейзър.

 

Вдъхновен от емблематични моменти от филми, Facades е сюрреалистичен VR noir, който танцува между реалност и илюзия. Насладете се на невероятно красива хореография от уникална гледна точка; стъпете в рамката, преминете отвъд повърхността и се вгледайте отблизо.

 

Керин Уайз е базиран в Обединеното кралство танцов артист, изпълнител и изследовател, разглеждаща пресечната точка на танца, филма, танцовия театър и дигиталните технологии. Текущата работа на Керин изследва живите изпълнения заедно с VR, като използва 3D технологии. Керин е има опит като артист към QuestLab Digital Dance в Studio Wayne McGregor (2018/19) и е член на NearNow в студиото за изкуства и технологии на Broadway Media Center. Керин създава произведения повече от 20 години и е показвала работата си на редица фестивали, театри и места в международен и национален мащаб, включително National Review of Live Art, Sensitive Skin Festival, NEAT, NottDance, Prague Quadrennial, Refract Festival, FIVARS, QLD XR Festival and Performing Futures. Керин е “половината” от Displace Studio с творческия технолог Бен Нийл.

 

VR филма ще се може да бъде преживян на 29.10.2022, 13:00-16:00, The Center – Varna.