Un-spoken words of a Heartist – Je suis née dans un chaos

07’26, Белгия, 2021

Артистичен директор, сценарист и автор: Надин Бабой, Режисьор: Мухиба Ботан, Хореограф: Надин Бабой, Ерве Лока Сомбо, Продуцент: Надин Бабой, Композитор: Надин Бабой, Кевин Лотсу, Музика: „Роден съм в хаос“, Написана, композирана и изпълнена от Надин Бабой, композиция, музикално оформление, китара, микс и мастеринг от Кевин Лотсу. 

 

В средата на хаоса Надин Бабой предлага танцово-поетичен шедьовър, в който думите се превръщат в движение, което носи нова глътка надежда на човечеството в търсене на неговата автентична идентичност.

 

Надин Бабой е човек с голямо сърце (Heartist), със страст към сценичните изкуства и разказването на истории. Тя е запалена по писането и разказването на истории с помощта на разнообразни артистични езици: поезия, танц, писане, театър, музика и пеене. Вдъхновена от артистично и културно съчетаване, тя създава, пише, режисира и хореографира въздействащи танцово-поетични творби, включително танцово-театралните произведения Terre Riche (2016), Disintegration Culturelle (Brussels Bijou Prize 2017) и Un Nouveau Souffle (2020).  През 2021 г. тя създава и продуцира първия си късометражен филм “Un-spoken words of a Heartist – I was born in chaos.” Нейните творения носят ангажирано послание и свързват африканските ѝ корени с  европейските влияния в живота ѝ.

 

Мухиба Ботан (Сомалия, 1988 г.) е визуален артист. Тя има магистърска степен по визуални изкуства с фокус върху фотографията от LUCA School of Arts в Генк (Белгия) и в момента живее и работи в Антверпен. Работата ѝ изследва пола, расата и идентичността. Като дете на бежанци, тя е наясно с пресечната точка между тези теми и как този контекст се отразява на социалните, политическите и културните проблеми, пред които е изправена диаспората. Нейната работа се фокусира върху начина, по който възприемаме другия, както и самите себе си в обществото, и причините, ефектите и последствията от тези възгледи. Чрез нейното изследване, дисектиране, преосмисляне и реконструиране, тя приканва зрителя да направи същото.

 

Филмът ще бъде част от прожекцията на 29.10.2022, 17:00-18:30, Фестивален и конгресен център – Варна.