A Portrait

07’12, Финландия, 2022

Режисьор: Вилма Тихила, Хореограф: Каури Сорвари; Звуков дизайнер: Хели Нотконен; Цветни корекции: Teemu Kyytinen; Монтаж: Вилма Тихила

 

Портрет е танцов филм, който разглежда комбинацията от идентичности в рамките на един човек. Събиращите се идентичности се сблъскват едновременно и различни състояния на ума движат героя бързо през променящи се места, сезони, цветове и емоции. Портрет е първият танцов филм от трилогията на Sorvari & Tihilä, с който те целят да внесат лекота, надежда и радост в преживяването на фрагментираните идентичности.

 

Вилма Тихила е финландски филмов режисьор, специализиран в създаването на танцови филми. В работата си тя съчетава съвременен танц и физически театър с визуално разказване на истории и филмова поезия. Тихила притежава магистърска степен по скрийнденс от London Contemporary Dance School. Филмите ѝ са прожектирани на различни международни фестивали, включително Loikka Dance Film Festival във Финландия, Quinzena de Dança de Almada в Португалия, F-O-R-M Festival в Канада, Фестивал на видео-поезията в Аржентина, и други.

 

Филмът ще бъде част от прожекцията на 29.10.2022, 17:00-18:30, Фестивален и конгресен център – Варна.