Fresh oranges into the ocean

11’43, Италия, 2022

Концепция, хореография, режисура: Силвия Джордано, Видеорежисьор: Нуанда Шеридан, Оператор: София Куеркети; Цветова корекция: София Кверцети, Монтаж: Силвия Джордано и Нуанда Шеридан, Костюми: Силвия Джордано, Музика: Гиоргос Гаргалас, Звуков дизайн: Силвия Джордано и Гиоргос Гаргалас, Текст: Силвия Джордано, Гласове: Ноеми Калцавара, Силвия Джордано, Рейко Охта, Едуарда Сантос, Продуцент: La Cap

 

Докато се сливат и преплитат с природата, три млади момичета създават метафоричен и визионерски разказ за сегашното си състояние и прогнозите си за бъдещето. Чрез своята лекота, дезориентация, жизненост и сила те се впускат в хореографско пътешествие, изправени пред приливи и отливи, турбулентност и противоречия, спокойствие и смут. Водени от абсурдни въпроси, портокалите отразяват пътя на героите в деликатното им преминаване към зрелостта и ни водят в поетичен размисъл за живота ни.

 

Силвия Джордано е родена в провинция Удине на 21 юли 1988 г. Обучава се като танцьорка и специализира хореография в Университета по изкуствата Codarts и в училището за сценични изкуства Fontys в Нидерландия. Успоредно с това работи като изследовател и автор, както и като асистент и помощник-режисьор в оперни театри като Maggio Musicale Fiorentino, Grand Théâtre de Tours, Arena di Verona. Нейни хореографии са поставяни в Guangzhou Opera House, Teatro Real в Мадрид, Teatro de la Maestranza в Севиля и Teatro la Fenice във Венеция. През 2020 г. тя е сред тримата изгряващи международни хореографи, избрани от Венецианското биенале на танца под ръководството на Мари Шуинар, където е премиерата на творбата ѝ „Tremendous Hop“. „Свежи портокали в океана“ е първият ѝ танцов филм.

 

Филмът ще бъде част от прожекцията на 28.10.2022, 18:30-20:00, Фестивален и конгресен център – Варна.