Микробиологични процеси и колективно тяло
Movement research уикенд
18-19 юни
ReBonkers, Варна

Отправяме покана към професионални и непрофесионални изпълнители да се включат в двудневен процес на изследване на движението във Варна с Искра Проданова и Ясен Василев. Двете ателиета изследват колективното тяло през различни подходи.
*** За да заявите участие, моля попълнете гугъл формуляра.

Physarum, Ясен Василев, 3 часа сутрин
Ателието иска да изследва през движение възможността за формиране на колективно тяло с пет до десет изпълнители. Те ще опитват да почувстват другия като продължение на себе си, ще координират мисли, действия и движения, ще търсят нови подходи към докосването в пост-пандемичната ситуация. Ателието се вдъхновява и информира от многоглавата слуз/physarum polycephalum – сложен едноклетъчен организъм, който няма мозък или централна нервна система, но умее да взема решения, да прави стратегии и да помни.

Dancing virus, Искра Проданова, 3 часа следобед
Ателието ще предостави колективна рамка за изследване на афинитета между танца и вируса, между тяло и събитие. Кога танцът се превръща в проблем? Ще работим с идеи като: проблемното тяло; танцът, който се превръща в проблем; тялото, чието движение генерира проблем; движение, което предполага трудност, което озадачава.
В изолация, вирусите не показват нито един от очакваните признаци на живот. Те не реагират на стимули, не растат, не правят нищо от нещата, които обикновено свързваме с живота. Склонни сме да мислим за вируса като за проблемно събитие, но какво можем да научим от него и от начина, по който той се движи?

Ателиетата са безплатни и финансирани от @Национален Фонд Култура . Записването включва такса от 50 лева, която ще ви върнем изцяло в края на процеса, ако не прекъснете участието си.


Последвайте нашите канали за всички новости около платформата:

Facebook.com/movingbodyfestival

Instagram.com/moving_body

Youtube.com/MovingBodyPlatform

Vimeo.com/movingbodyfestival

Инициативите са част от проект „PERFORMANCE ROOM 2022“ и се реализират с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“.