Понякога не отиваме просто на кино, за да гледаме нещо ново. Понякога ни се иска да видим нещо различно. Приисква ни се да споделим мечтата, усилията и любовта на създателите на филми, на онези, които имат смисъл за малката аудитория, дошла да се сгуши в уютното пространство и да се наслади на независимо танцово кино, което заслужава внимание и критичен поглед.

Фестивалната платформа за съвременен танц и пърформанс Moving Body си поставя отново за цел през новия сезон да покаже пред широката аудитория вдъхновяващи скрийн денс късометражни филми.

Столичани ще гледат първи три скрийн денс прожекции през май и юни, а локацията е нова и специално подбрана за събитието в концептуалното пространство The Steps, разположено в сърцето на София. Първата прожекция ще бъде на 19 май, четвъртък, от 19.30 ч.

В следващите месец Moving Body ще гостува със своето турне Let’s Move в общо три български града – София, Велико Търново и Балчик.

В списъка с филми на трите прожекции са включени различни късометражни ленти от цял свят, наградени и специално селектирани в рамките на конкурсната програма на Moving Body Festival през изминалите години. Заглавия като MASS на френския режисьор Фю Ли със своите 40 непрофесионални танцьори или Navigation на режисьорката Марлене Милар, с участието на 10 великолепни танцьора и хор от 40 певци, са само малка част от вълнуващите скрийн денс проекти, които ще покажем.

Всеки един от филмите представя своеобразен отговор на въпросите, заложени в основата и дизайна на фестивала – Какво ни задвижва? Как се движим? Накъде се движим? Как се движим от индивидуално към колективно тяло, оформящо бъдещата история? Как се движим по време на катастрофа?

Билети за прожекциите на цени от 10 лв и 8 лв (за учащи и пенсионери) ще се продават на място в The Steps (ул. Брaтя Миладинови 12,София), както и на нашия сайт.


Последвайте нашите канали за всички новости около платформата:

Facebook.com/movingbodyfestival

Instagram.com/moving_body

Youtube.com/MovingBodyPlatform

Vimeo.com/movingbodyfestival

Инициативите са част от проект „PERFORMANCE ROOM 2022“ и се реализират с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“.