Есента, между 28 октомври и 6 ноември, варненският фестивал Moving body ще изследва красотата на движението със своите две линии на активности – от една страна, чрез международния конкурс за скрийнденс Critical moves показва най-доброто от късометражните танцови филми. Танцьори, хореографи, визуални артисти и майстори на филмовото изкуство от цял свят се включват с отворена покана, а крайният срок за участие е 18 юни.

От друга страна, Moving Body #7 ще провокира въображението ни с пърформанси, творческа резиденция, ателиета, лекции и дискусии. Засега само загатваме за планувано гостуване на IN C – копродукция между Sasha Waltz & Guests Company и Регионалния център за съвременни изкуства „Топлоцентрала“ с 10 танцьори от българската сцена, а изненадите с още спиращи дъха представления ще оставим за по нататък.

Платформата Moving body се движи през цялата година и разпалва в нас страстта към движението още с рубриката за скрийнденс “Превод в ефир”, скрийнденс турнето Let’s movе в София, Велико Търново и Балчик, застъпническа програма, творчески лаборатории и още…


Последвайте нашите канали за всички новости около платформата:

Facebook.com/movingbodyfestival

Instagram.com/moving_body

Youtube.com/MovingBodyPlatform

Vimeo.com/movingbodyfestival

Инициативите са част от проект „PERFORMANCE ROOM 2022“ и се реализират с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“.